Aardbeien tiramisu
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
1 pak lange vingers
250 g aardbeien
170 g Griekse yoghurt
250 g mascarpone
50 g poedersuiker
1 klein stukje witte chocolade
100 ml appelsap
1 el jam
Materialen:
Mixer of garde
Rasp of kaasschaaf
Bereiding:
Mix of klop de mascarpone en de Griekse yoghurt door elkaar tot er geen klontjes meer in zitten. Klop dan ook de jam en poedersuiker er door. Zet het mengsel zolang in de koelkast. Doe de appelsap in een diep bordje en doop de lange vingers er kort in en leg dan 4 stuks naast elkaar op een bordje. Doe dit ook op de andere bordjes.
Snijd ongeveer de helft van de aardbeien in dunne plakjes en leg deze op de lange vingers. Schep dan wat van het mascarponemengsel er op. Dek af met 2 in appelsap gedrenkte lange vingers. Schep hier wat van het mascarponemengsel op (houd de lange vingers bij elkaar zodat ze er niet af glijden).
Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes en verdeel over de tiramisu. Rasp op het laatste nog wat witte chocolade over. Serveer direct of bewaar max. 1 dag in de koelkast.