Aardbeiensalade met geitenkaas
Categorie: Lunch Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
250 g aardbeien
75 g veldsla
3 el pijnboompitten
125 g geitenkaas
½ komkommer
1 avocado
Verse basilicumblaadjes
Dressing:
4 el balsamicoazijn
1 el honing
4 el olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd doormidden. Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pan.
Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepeltje wat van het waterige gedeelte eruit. Snijd de rest in dunne halve maantjes. Doe deze in een kom samen met de sla, verse blaadjes basilicum en aardbeien.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg deze toe aan de salade en schep er doorheen. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes of stukjes. Verdeel deze samen met de geitenkaas en pijnboompitten over de salade.