American pancakes
Categorie: Ontbijt Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
200 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
175 ml melk
2 el witte basterdsuiker
Snufje zout
Boter of margarine om in te bakken
Lekker met:
Honing of agavesiroop
Blauwe bessen
Bereiding:
Doe het meel in een kom en voeg het snufje zout en de suiker toe. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren toe en de melk. Meng door elkaar met een garde. Laat het mengsel 15 min. rusten.
Verhit een beetje boter in een koekenpan (gebruik niet te veel boter). Schep een hoopje beslag in de pan en smeer dit een beetje uit tot een mooi rondje van ca. 10 cm. Maak eventueel nog 2 hoopjes in de pan. Bak de onderkant mooi goudbruin in 2 a 3 min. Als er belletjes te zien zijn aan de bovenzijde draai je de pannenkoekjes voorzichtig om. Bak ook de andere kant bruin.
Stapel de American pancakes op en serveer eventueel met een klontje boter, honing en blauwe bessen of ander fruit.
Tip: Liever grote platte Hollandse pannenkoeken? Probeer dan dit lekkere basisrecept voor pannenkoeken.