Andijvietaart met gehakt
Categorie: Hoofdgerechten Aantal: 3-4 personen Bereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 50 minuten
Ingrediënten:
6 plakken deeg voor hartige taart (diepvries)
400 g andijvie
4 eieren
1 el paneermeel
200 ml room (plantaardig)
1 uitje
75 g oude kaas
180 gehakt (vegetarisch)
1 handje walnoten
Snuf peper en zout
Materiaal:
Quichevorm of springvorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de plakken deeg iets ontdooien.
Snijd eventueel de andijvie fijn.
Bekleed de vorm met de plakken deeg. Laat de randen iets overlappen en druk deze goed aan. Prik gaatjes met een vork in de bodem en bestrooi met paneermeel.
Hak het uitje fijn en fruit aan in een koekenpan met een klein beetje olie of margarine. Voeg het gehakt toe en bak even mee. Voeg als laatste de andijvie toe en bak kort mee tot deze iets geslonken is.
Rasp de kaas en hak de walnoten grof.
Klop in een kom de eieren los met de room en een snuf peper en zout. Voeg het gehaktmengsel uit de pan hieraan toe samen met ⅔ van de kaas en de grof gehakte walnoten. Meng door elkaar. Giet dit mengsel in de bekleedde quichevorm. Bestrooi met de overgebleven kaas en zet de quiche ca. 50 min. in de oven.
Deze andijvietaart is lekker als lunch of avondmaal met bijvoorbeeld een salade of een kopje soep.