Appel pannenkoekjes
Categorie: Lunch Aantal: 14 stuks Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
2 appels
2 eieren
150 g bloem
100 ml melk
1 snuf zout
1 snuf bakpoeder
1 snuf kaneel
Poedersuiker
Boter om in te bakken
Bereiding:
Doe de bloem, zout, bakpoeder en het kaneel in een kom en meng kort door elkaar. Voeg de eieren en de melk toe en meng dit tot een dik beslag.
Was de appels. Verwijder het klokhuis uit de appels met een appelboor. Snijd daarna de appels in plakken van ca. 0,5 cm dik.
Haal de appels door het beslag en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Verwarm een beetje boter in de pan en bak de appelpannenkoekjes tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer de appelpannenkoekjes op een bord en bestrooi nog met wat poedersuiker.
Tips: Als je geen appelboor hebt kun je ook eerst plakken snijden en daarna het klokhuis uit het midden van de plakken snijden. Je kunt de appels eventueel eerst schillen.