Banoffee toetje in een glaasje
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 stuks Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
2 bananen
12 bastogne koekjes
200 g roomkaas
6 el poedersuiker
250 ml slagroom
4 el karamelsaus
Benodigdheden:
4 glaasjes
Mixer
Bereiding:
Mix de roomkaas romig met een mixer. Voeg de slagroom en poedersuiker toe en mix tot een romig geheel.
Hak of sla de koekjes tot kruimels. Snijd de banaan in dunne plakjes (besprenkel eventueel met een beetje citroensap tegen het verkleuren).
Maak laagjes in de glaasjes van het roommengsel, koekkruimels, plakjes banaan en eindig met de room. Garneer de bovenzijde met een plakje banaan en wat extra koekkruimels.
Serveer dit banoffee in een glaasje toetje direct of bewaar max. 1 dag in de koelkast.
Tip: Karamelsaus kun je kant en klaar kopen maar ook een paar blokjes zachte fudge au bain-marie smelten in een pannetje.