Borrelkrans voor kerst
Categorie: Hapjes en Snacks Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
15 g takjes rozemarijn
10 olijven
6 blokjes kaas (Beemster)
2 plakjes bladerdeeg
1 tl sesamzaadjes
5 snoeptomaatjes (Looye)
1 mini komkommer
100 g brie
7 tl vijgenjam
1 handje gemengde noten
Materiaal:
Ster uitsteker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Steek sterren uit de plakken bladerdeeg.
Leg deze op een bakplaat, besmeer met een beetje water of melk en bestrooi met een beetje sesamzaad.
Bak ze in ca. 15 min. krokant in de oven.
Snijd de tomaatjes doormidden en snijd dunne plakjes van de mini komkommer (met een kaasschaaf of dunschiller bijvoorbeeld) en rol ze op.
Leg de takjes rozemarijn als een krans op een bord of plank.
Snijd de brie in stukjes en leg deze erop.
Verdeel de vijgenjam er over.
Verdeel de tomaatjes, olijven, komkommerrolletjes, bladerdeegsterren, blokjes kaas (ook leuk om uit te steken met een vormpje) en noten over de feestelijke borrelkrans.
Serveer met prikkertjes in het midden.
Tip: De hoeveelheden in dit recept zijn een indicatie, je kunt de krans makkelijker iets groter of kleiner maken.
Vervang de vijgenjam ook eens door cranberrycompote
Weinig tijd? Vervang de bladerdeegsterren dan door crostini’s of crackers.
Je kunt deze krans al van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Voeg bladerdeegsterren en noten pas vlak voor het serveren toe anders worden deze zacht.