Caprese toast
Categorie: Lunch Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
2 sneetjes brood
2 tasty tom tomaten
1 bol mozzarella
2 plakjes kaas (jonge kaas bv.) (Beemster)
Blaadjes verse basilicum
Kruidenboter:
40 g boter (ongezouten roomboter)
1 teentje knoflook
1 el gesneden peterselie
Scheutje olijfolie
Snufje peper en zout
Bereiding:
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Pers een teen knoflook uit en voeg dit samen met de peterselie, olijfolie en peper en zout toe aan de boter. Roer het goed door elkaar.
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
Smeer beide kanten van de sneetjes brood in met de kruidenboter. Bak het brood in een pan goudbruin aan beide kanten.
Leg de plakjes kaas en mozzarella op de toast en laat dit op laag vuur nog even smelten in de pan.
Leg nu ook de plakjes tomaat en was verse blaadjes basilicum op de toast. Maak het af met wat peper.