Chocolade pannenkoeken
Categorie: Nagerechten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 30 minuten Invriestijd: 6 uur
Ingrediënten:
200 g bloem
2 eieren
350 ml chocolademelk
Snuf zout
2 el cacao
1 tl bakpoeder
Vulling:
1 banaan
250 ml slagroom
Chocoladesaus
Nootjes
Verse frambozen
Bereiding:
Doe de bloem, bakpoeder en cacao in een kom en voeg een snufje zout hieraan toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren erin.
Voeg ca. ¼ van de chocolademelk erbij en mix dan tot een gladde massa. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de chocolademelk toe en mix tot een egaal beslag.
Verhit een beetje boter in een pan. Voeg met een soeplepel een schep chocoladebeslag in de (pannenkoeken)pan en laat uitvloeien. Als de bovenzijde droog is, of te wel gestold is, en de onderkant een mooi kleurtje heeft kun je hem omdraaien met een spatel of met een deksel van een pan. Herhaal dit met de rest van de pannenkoeken.
Laat de pannenkoeken (iets) afkoelen en schep er wat slagroom op. Leg er wat schijfjes banaan en frambozen op en bestrooi met nootjes. Drizzel er nog wat chocoladesaus over.
Tip: Maak de chocoladesaus gemakkelijk zelf door 125 ml slagroom aan de kook te brengen. Haal van het vuur en smelt er 100 g fijngehakte pure chocolade in. Blijf roeren tot het een saus wordt. Liever melkchocolade? Dat kan ook.