Crema catalana

04-05-2024 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

750 ml melk

100 ml kookroom

175 g suiker

1 zakje vanillesuiker

4 eierdooiers

2 el maïzena

2 tl kaneelpoeder

2 stukken citroenschil

 

Benodigdheden:

Ronde schaaltjes

Mixer

Zeef

Crème brûlee brander

 

Bereiding:

Breng de melk en kookroom zachtjes aan de kook met de stukken citroenschil en kaneel. Klop de eidooiers met 125 g suiker en vanillesuiker en maïzena in een aparte kom met een mixer tot een dikke vla.

Giet het melkmengsel door een zeefje bij het eimengsel en klop kort door elkaar met een garde of mixer. Doe het mengsel weer terug in de pan en laat zachtjes indikken. Blijf ondertussen regelmatig roeren met een garde.

Giet de warme vla in bakjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast en laat goed opstijven, ca. 2 uur.

 

Verdeel de rest van de suiker (50 g) over de bakjes met opgesteven vla en brand deze met een crème bruléé brander tot ze bruin kleuren. Serveer direct.

 

Tip: Geen crème bruléé brander? Zet ze 5 tot 10 min. onder de grillstand in de oven.