Crema catalana
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 stuks Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
750 ml melk
100 ml kookroom
175 g suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eierdooiers
2 el maïzena
2 tl kaneelpoeder
2 stukken citroenschil
Benodigdheden:
Ronde schaaltjes
Mixer
Zeef
Crème brûlee brander
Bereiding:
Breng de melk en kookroom zachtjes aan de kook met de stukken citroenschil en kaneel. Klop de eidooiers met 125 g suiker en vanillesuiker en maïzena in een aparte kom met een mixer tot een dikke vla.
Giet het melkmengsel door een zeefje bij het eimengsel en klop kort door elkaar met een garde of mixer. Doe het mengsel weer terug in de pan en laat zachtjes indikken. Blijf ondertussen regelmatig roeren met een garde.
Giet de warme vla in bakjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast en laat goed opstijven, ca. 2 uur.
Verdeel de rest van de suiker (50 g) over de bakjes met opgesteven vla en brand deze met een crème bruléé brander tot ze bruin kleuren. Serveer direct.
Tip: Geen crème bruléé brander? Zet ze 5 tot 10 min. onder de grillstand in de oven.