Fudge met paaseitjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 15 minuten Afkoeltijd: 2 uur
Ingrediënten:
150 g witte chocolade
150 g melkchocolade
1 blikje gecondenseerde melk
Paaseieren (paaskoeken, paassnoepmix, etc...)
Bereiding:
Breek de melkchocolade in kleinere stukken, zodat deze sneller smelt.
Neem een pannetje en schenk daar de helft van de gecondenseerde melk in.
Verwarm op een laag vuur en voeg de stukjes melkchocolade toe. Roer af en toe door.
Neem je ovenschaal en leg hier bakpapier in.
Zodra de melkchocolade gemengd is met de gecondenseerde melk verdeel je de chocolade gelijkmatig in de ovenschaal. Schraap met een pannenlikker alles uit de pan.
Zet de ovenschaal in de koelkast zodat het laagje melkchocolade alvast iets harder kan worden.
Breek de witte witte chocolade in stukjes en smelt samen met de rest van de gecondenseerde melk in het pannetje. Roer af en toe door.
Schenk zodra het gesmolten en vermengd is over de melkchocolade.
Laat ietsje afkoelen (in de koelkast) en begin daarna met het versieren van de fudge. Als de chocolade nog te heet is, smelt je paasversiering.
Zet de fudge in de koelkast en laat 2 uur afkoelen.
Tips: Versier de paasversiering op zo’n manier dat je de fudge later makkelijk kunt snijden zonder bijvoorbeeld een paashaas te onthoofden of moeilijk door een paaseitje heen kunt snijden.
Voor leuke pastel paaskleurtjes kun je een paar druppeltjes kleurstof aan de witte chocolade toevoegen.