Gevulde citroenen met ijs
Categorie: Nagerechten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Opstijftijd: 4 uur
Ingrediënten:
3 citroenen
8 g vanillesuiker
200 g gecondenseerde melk (blik)
1 scheutje limoncello
170 g Griekse yoghurt
Optioneel: Munt om te serveren
Bereiding:
Halveer de citroenen. Snijd en schep het vruchtvlees eruit en schraap de citroenen leeg.
Doe het vruchtvlees in een zeef, druk het sap eruit en vang dit op.
Doe de gecondenseerde melk in een kom samen met de vanillesuiker, yoghurt en citroensap.
Mix met een mixer lekker romig en voeg halverwege een scheut limoncello naar smaak toe. Of laat deze achterwege als je alcoholvrije toetjes wil maken.
Vul de citroenen met het roommengsel en zet ze in de diepvries.
Laat het citroenijs hard worden in min. 4 uur. Haal de citroenen een paar minuten voor het serveren uit de diepvries en garneer eventueel met wat verse munt.