Gezonde ontbijt brownies
Categorie: Bakrecepten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
75 g havermeel
1 tl bakpoeder
Snufje zout
4 el cacaopoeder
2 bananen
100 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
2 el agavesiroop
1 el pindakaas
Snuf kaneel
1 handje walnoten
1 el proteïnepoeder (optioneel)
Benodigdheden:
Kleine bakvorm (ca. 20 x 14 cm)
Bereiding:
Verwarm de oven op 200°C.
Prak de bananen in een kom.
Voeg de pindakaas, het meel, cacaopoeder, bakpoeder en eventueel het proteïnepoeder toe.
Voeg daarna ook de kaneel, agave, zout en plantaardige melk toe en roer goed door elkaar.
Schep op het laatst de walnoten erdoor.
Giet het mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier of goed ingevet. Doe er eventueel nog wat extra walnoten bovenop.
Bak de ontbijt brownies ca. 25 min. in de oven. Ze zijn nog lekker smeuïg vanbinnen. Wil je ze iets vaster? Dan kun je de oventijd iets verlengen.
Tips: Check of het havermeel glutenvrij is. Maak ook havermeel zelf door havermout fijn te maken in een keukenmachine.
Ook lekker met pecannoten of hazelnoten.