Gezonde Snickers
Categorie: Ontbijt Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
60 g havermeel
150 g dadels
2 el pindakaas
1 tl vanille
2 el melk (plantaardige)
50 g pinda's
100 g pure chocola
2 el water
Snufje zout
Benodigdheden:
Bakvorm
Keukenmachine
Bereiding:
Maak eerst de karamel laag. Laat de dadels 10 min. weken in warm water. Laat deze uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met de pindakaas, vanille, 2 el melk en een snufje zout. Mix dit tot een plakkerig mengsel.
Doe 3/4e van het mengsel in een aparte kom en zet apart en laat 1/4e van het mengsel in de keukenmachine zitten. Voeg het havermeel en 2 el water toe aan de keukenmachine en mix dit tot een geheel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel hier het havermeel mengsel over. Verdeel hierna de karamel laag er overheen en strooi de pinda’s over de karamel laag. Duw ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet deze voor min. 2 uur in de koelkast.
Snijd de Snickers in repen. Smelt de pure chocola au bain-marie boven een pan. Wanneer de chocola gesmolten is, leg de repen in de pure chocola en draai deze voorzichtig met twee vorken om zodat de chocola verdeeld is over de reep. Leg de reep op een stuk bakpapier en laat deze hard worden.
Tip: Deze verantwoorde Snickers zijn bovendien vegan (mits de chocolade vegan is) en glutenvrij (mits het havermeel zuiver en glutenvrij is).