Halloween chocolade bark

28-10-2023 08:00

Categorie: Hapjes en Snacks   Aantal: 8 porties   Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten uitharden

 

Ingrediënten:

250 g melkchocolade

50 g witte chocolade

Suikeroogjes

Halloween sprinkles

Oranje kleurstof

Chocolade decoratie

 

Bereiding:

Smelt de melkchocolade en de witte chocolade in aparte kommen au bain-marie. Dit doe je door de kommen op een pan met heet water te zetten en de chocolade hierin te smelten.

 

Bij de witte chocolade is het belangrijk dat het water niet kookt of te heet is anders bestaat de kans dat deze verbrand en hard wordt omdat deze een lager verbrandingspunt heeft.

 

Als de witte chocolade is gesmolten, roer je hier een beetje kleurstof doorheen. In plaats van oranje kun je ook groen gebruiken bijvoorbeeld.

 

Giet de gesmolten melkchocolade over een stuk bakpapier. Wrijf met een pannenlikker of spatel uit tot een rechthoek van gelijke dikte, ca. 0.5 cm.

Verdeel schepjes van de witte chocolade erover en trek er met een mes of satéprikker swirls doorheen. Maak de chocolade bar verder af met andere Halloween decoratie zoals sprinkles, oogjes en andere chocolade.

 

Laat de Halloween chocoladebar verder uitharden in de koelkast en breek of snijd hem daarna in stukken.

Tip: Ook leuk om uit te delen met trick or treat aan de deur!

 

Probeer ook eens pure chocolade i.p.v. melk.