Hartig Sinterklaas bladerdeeghapje
Categorie: Hapjes en Snacks Aantal: 10 stuks Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten:
1 rol vers bladerdeeg
100 g rode pesto
1 ei
1 el sesamzaad
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Besmeer het deeg met de rode pesto.
Snijd daarna met een mes of pizzasnijder in 10 repen (via de korte zijde).
Neem een reep deeg en draai deze iets op en leg hem vervolgens in de vorm van een lekker S op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit met de rest.
Klop het ei los en besmeer de bladerdeegletters hiermee. Bestrooi vervolgens met wat sesamzaad.
Bak de bladerdeeghapjes ca. 20 min. in de oven tot ze gaar en licht knapperig zijn.
Lekker om te serveren met een dipsaus.
Tip: Leuk om te serveren op een borrelplank of bij een kom soep.