Havermout pannenkoeken
Categorie: Ontbijt Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
2 eieren
30 g havermout
30 g havermeel
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 el maple syrup
1 tl vanille aroma
1 handje walnoten
1 el kokosolie (Valle del sole)
50 g kwark (plantaardig) (Alpro)
Bereiding:
Klop de eieren los samen met de maple syrup en vanille aroma Voeg hier de havermout, havermeel, bakpoeder en kaneel aan toe en meng dit.
Vervolgens verhit je de kokosolie in een koekenpan. Hierin bak je ca. 8 pannenkoekjes goudbruin.
Hak de walnoten grof en serveer de pannenkoekjes met kwark, de walnoten en eventueel wat extra maple syrup.
Tip: Wil je het recept lactosevrij maken, gebruik dan plantaardige kwark. Voor een glutenvrij recept check je goed of de bakpoeder die je gebruikt glutenvrij is.