Kerst scones met cranberry
Categorie: Ontbijt Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 12 minuten
Ingrediënten:
200 g bloem (en extra om te bestuiven)
1 zakje bakpoeder (16 g)
1 snufje zout (plantaardig)
50 g boter
1 zakje vanillesuiker (8 g)
150 ml melk (plantaardig)
30 g gedroogde cranberries
30 g witte chocolade
Materialen:
Bakplaat met bakpapier
Uitsteker stervorm (of een andere vorm)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout in een kom.
Wrijf met je handen de boter er doorheen totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem. Schenk de melk er bij en roer tot een beslag.
Verdeel nu de cranberries ook door het beslag.
Bloem een werkvlak in en leg het deeg hierop. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ca 1,5 cm dik.
Steek er met een stervormpje van ca. 5 tot 7 cm figuurtjes uit.
Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ca. 12 min. in de oven. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn van binnen.
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie. Verdeel als de scones afgekoeld zijn de gesmolten witte chocolade er overheen. Serveer de scones met jam naar keuze.
Tip: Vers zijn de scones het lekkerst! Wil je ze toch bewaren? Gebruik dan een afgesloten doosje.