Kinder Bueno Taart
Categorie: Bakrecepten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
6 eieren
350 g zelfrijzend bakmeel
30 g cacaopoeder
275 ml zonnebloemolie
100 ml melk
350 g suiker
Snufje zout
Boter om in te vetten
Topping:
200 g slagroom
200 g roomkaas
200 g kinderchocolade
250 g mascarpone
1 zakje Klopfix
3 el cacao
100 g poedersuiker
Decoratie:
20 g pure chocolade
2 el hazelnoten
2 pakken Kinder Bueno a 129 g
Benodigdheden:
Mixer
Springvorm van ca. 24 tot 26 cm
Spatel of glaceermes
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Meng het zelfrijzend meel, cacao en zout in een kom. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar. Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het droge meelmengsel door de natte ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in. Bak de taart ca. 1 uur in de oven, het kan zijn dat hij een paar min. langer moet. Check daarom altijd met een prikker om te kijken of hij gaar is. Laat de taart na het bakken volledig afkoelen.
Smelt voor de vulling en topping de reepjes kinderchocolade met 50 g room in een steelpannetje (bewaar eventueel 1 of 2 reepjes voor de garnering). Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, het moet niet hard worden maar een soort pasta. Mix de rest van de slagroom stijf met de Klopfix. Meng vervolgens de roomkaas, mascarpone, poedersuiker en cacaopoeder er door. Voeg als laatste de pasta van kinderchocolade toe en mix er nog even goed doorheen. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
Mocht de bovenzijde van de taart heel bol zijn geworden kun je deze een beetje bijsnijden. Snijd de taart daarna met een scherp (brood)mes in 3 lagen. Besmeer de onderste laag met ongeveer ¼ van roommengsel en leg de tweede laag hierop. Besmeer ook met ¼ deel room en leg de bovenkant er op. Verdeel de rest van de room over de bovenzijde en de zijkanten van de taart en strijk glad met een spatel of glaceermes.
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Decoreer de onderste rand met stukjes Kinder Bueno. Versier dan ook de bovenkant met stukken Kinder Bueno en eventueel wat kinderchocolade. Drizzel wat chocolade over de taart en garneer met wat grof gehakte hazelnoten.
Bewaar de taart in de koelkast en haal hem 20 min. tot 30 min. voor het serveren uit de koelkast. Bewaar hem max. 3 dagen, maar die zal hij vast niet halen.