Kiwitaartjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 20 minuten Afkoeltijd: max. 2 dagen
Ingrediënten:
200 g bloem
100 g koude boter
50 g suiker
2 eidooiers
1 tl vanille aroma
20 ml ijskoud water
Vulling:
250 g mascarpone
1 citroen
50 g poedersuiker
3 kiwi's (gold)
Benodigdheden:
6 kleine bakvormpjes a 10 tot 12 cm
Mixer
Bereiding:
Verwarm de oven op 200°C. Doe de boter in blokjes in een kom samen met de bloem en suiker en mix tot een korrelig mengsel. Voeg de 2 eidooiers en de vanille aroma toe en het ijskoude water en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een werkvlak bestrooid met een beetje bloem. Bekleed de ingevette bakvormpjes hiermee. Prik gaatjes in de bodem. Bak de vormpjes 15 tot 20 min. in de oven tot ze gaar en lichtbruin zijn.
Haal ze uit de oven, mochten ze iets omhoog zijn gekomen kun je ze weer iets omlaag drukken. Laat ze verder afkoelen. Mix de mascarpone luchtig met het sap en rasp van de citroen en het poedersuiker. Haal de bodems uit de bakvorm en vul ze met het roommengsel. Snijd de kiwi in plakjes en beleg de gebakjes hiermee. Bewaar de kiwi taartjes in de koelkast voor max. 2 dagen.