Kokosnestjes met paaseitjes

29-03-2025 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 40 minuten   Oventijd: 15 minuten

 

Ingrediënten:

3 eiwitten

3 el suiker

1 tl vanille extract

150 g geraspte kokos

100 g chocolade

Paaseitjes (mini)

Boter + om in te vetten

 

Materialen:

Mini muffinvorm

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 170°C. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en je een schone kom en mixer gebruikt. Voeg de suiker en vanille toe aan de eiwitten en klop deze helemaal stijf. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het mengsel er uit loopt. Roer dan de kokos er door. Vet de muffinvormpjes goed in. Neem een beetje van het kokosmengsel en kneed er een balletje van. Leg dit in de muffinvorm en druk er een kuil in het midden.

Bak de kokosnestjes 15 min. en laat ze daarna afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Haal de kokosnestjes voorzichtig uit de vormpjes. Snijd ze eventueel een beetje los met een mesje. Schep een beetje van de gesmolten chocolade in het midden en doe de paaseitjes er in. Je kunt ook één paasei per nestje er in doen.

 

Bewaar ze goed afgesloten op een droge plek max. 3 dagen. Dit zoete gebakje is tevens glutenvrij (check wel altijd even de paaseitjes).