Kokosnestjes met paaseitjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 40 minuten Oventijd: 15 minuten
Ingrediënten:
3 eiwitten
3 el suiker
1 tl vanille extract
150 g geraspte kokos
100 g chocolade
Paaseitjes (mini)
Boter + om in te vetten
Materialen:
Mini muffinvorm
Bereiding:
Verwarm de oven op 170°C. Zorg dat er geen eigeel bij de eiwitten zit en je een schone kom en mixer gebruikt. Voeg de suiker en vanille toe aan de eiwitten en klop deze helemaal stijf. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het mengsel er uit loopt. Roer dan de kokos er door. Vet de muffinvormpjes goed in. Neem een beetje van het kokosmengsel en kneed er een balletje van. Leg dit in de muffinvorm en druk er een kuil in het midden.
Bak de kokosnestjes 15 min. en laat ze daarna afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Haal de kokosnestjes voorzichtig uit de vormpjes. Snijd ze eventueel een beetje los met een mesje. Schep een beetje van de gesmolten chocolade in het midden en doe de paaseitjes er in. Je kunt ook één paasei per nestje er in doen.
Bewaar ze goed afgesloten op een droge plek max. 3 dagen. Dit zoete gebakje is tevens glutenvrij (check wel altijd even de paaseitjes).