Mini gehaktbroodjes met aardappeltoef
Categorie: Bakrecepten Aantal: 10 stuks Bereidingstijd: 35 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
500 g rundergehakt of half om half
1 ui
100 g bleekselderij
100 g wortel
Peper en zout
1 tl mosterd
1 el ketchup (Heinz)
1 tl worcestersaus
1 ei
25 g paneermeel
1 zakje voor aardappelpuree
Verse bieslook
Olie of boter om in te vetten
Topping:
2 el ketchup (Heinz)
2 el BBQ-saus
Materialen:
Muffinvorm
Spuitzak
Bereiding:
Verwarm de oven op 200°C. Hak de ui, bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, mosterd, ketchup, worcestersaus en een snufje peper en zout. Kneed de gebakken groenten door het gehaktmengsel. Vet de muffinvorm in met wat boter of olie. Vul ze met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zet ze ca. 25 min. in de oven. Meng ondertussen de BBQ-saus en de ketchup in een kommetje.
Maak ook de aardappelpuree (je kunt ook zelf aardappelpuree maken maar dan moet hij wel heel fijn gestampt worden want hij moet nog door een spuitzak). Haal de mini meatloafs uit de oven en laat een min. afkoelen. Bestrijk ze dan met het ketchup mengsel. Vul de spuitzak met het aardappelpuree mengsel en maak mooie toeven op de hartige taartjes. Bestrooi met een beetje verse bieslook.
Mocht het nodig zijn kun je ze na het maken ook weer even opwarmen in de oven met aardappelpuree toef.