Mini Nutella pizza’s met fruit
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 stuks Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 45 minuten Oventijd: 10 minuten
Ingrediënten:
4 el Nutella chocoladepasta
1 banaan
2 el hazelnoten (grof gehakt)
10 aardbeien
Poedersuiker om te bestrooien
Bodem:
125 g bloem
¼ zakje instant gist
Snufje zout
40 ml melk
40 ml water
1 klein klontje boter + gesmolten boter om te bestrijken
Materialen:
4 kleine glazen (dessert)
Benodigdheden:
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Kwastje
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een kom. Kneed met je handen goed door elkaar en daarna tot een deegbal, als het deeg nog wat droog is voeg je een beetje water toe en bij nat deeg wat extra bloem. Dek de kom af met een stuk plastic of een doek. Laat het deeg 45 min. rijzen op kamertemperatuur (het liefst op een warme plek).
Verwarm de oven op 220°C. Als het deeg gerezen is haal je het uit de kom en verdeel je het in 4 gelijke delen. Maak bolletjes van het deeg en rol deze uit op een werkvlak, bestrooid met een beetje bloem. Maak de bodem best dum, zo'n 3 mm.
Leg de 4 pizzabodems op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de bovenzijde met een beetje gesmolten boter en prik er met een vork wat gaatjes in. Bak de bodems in ca. 10-12 min. luchtjesbruin en krokant. Laat ze iets afkoelen en bestrijk ze daarna met Nutella. Snijd het fruit in stukjes en verdeel samen met de noten over de chocoladepizza's. Bestrooi met een beetje poedersuiker.
Tip: Serveer je de pizza's niet direct? Besprenkel het fruit dan met een beetje citroensap zodat deze niet verkeurt.