Mini oliebollen met ananas
Categorie: Hapjes en Snacks Aantal: 35 stuks Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 1 uur
Ingrediënten:
3 el basterdsuiker (lichtbruine)
250 ml lauwwarme melk
1 klein ei
280 g bloem
75 g ananasstukjes
½ zakje gist (3,5 g)
Snufje zout
Zonnebloemolie (om te bakken)
Benodigdheden:
2 theelepels
Keukenpapier
Zeef
Bereiding:
Meng de suiker en gist door de melk. Zeef de bloem in een kom en roer het melk-mengsel erdoor. Voeg een snufje zout toe. Roer met een houten lepel of een mixer het ei erdoor en als dit goed is opgenomen de ananasstukjes. Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en laat ongeveer een uur rijzen op een warme plek zoals bij de verwarming of in de oven op 30°C.
Verhit een pan met zonnebloemolie tot ca. 175°C. Doop twee lepeltjes even in de olie en schep een beetje van het beslag in de pan. Het moet meteen gaan bruisen anders is het vet nog niet heet genoeg. Draai ze op tijd om zodat ook de andere zijde mooi bruin wordt. Ze zijn in ca. 2 min. klaar, als je normaal formaat oliebollen maakt 3 a 4 min. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Bestrooi met wat poedersuiker voor je ze opdient.
Tip: Probeer ook eens dit heerlijke oliebollenrecept met krenten of appel.