Muesli yoghurt repen
Categorie: Tussendoortjes Aantal: 15 stuks Bereidingstijd: 25 minuten Opstijftijd: 4 uur
Ingrediënten:
100 g dadels (5 grote)
100 g muesli
50 g pecannoten
2 el kokosolie (gesmolten)
Snufje kaneel
300 ml Griekse yoghurt (10% vet)
2 el honing
75 g blauwe bessen
75 g frambozen
Materialen:
Huishoudfolie
Keukenmachine
Kleine ovenschaal 20x14 cm
Bereiding:
Meng de muesli, dadels, pecannoten, kokosolie en een snufje kaneel in de keukenmachine. Bekleed de schaal met folie en verdeel het mueslimengsel over de bodem en druk aan met een lepel.
Meng de honing door de yoghurt. Houd een paar blauwe bessen en frambozen apart en pureer de rest grof met een vork bijvoorbeeld. Schep deze kort door de yoghurt en verdeel over de mueslibodem. Garneer de bovenzijde met de overgebleven blauwe bessen en frambozen.
Zet de schaal ca. 4 uur in de diepvries. Haal een paar min. voor het eten uit de vriezer en snijd in repen.
Tip: Door Griekse yoghurt met 10% vet te gebruiken krijg je een romiger resultaat. Gebruik je die met 0% vet: ‘Dat kan ook! Maar dan wordt de topping iets harder!’