Ontbijtpizza met appel
Categorie: Ontbijt Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 15 minuten
Ingrediënten:
200 g havermout (glutenvrij)
1 banaan
100 g appelmoes
2 eieren
3 tl speculaaskruiden
Topping:
200 g kwark
3 appels
2 tl kaneel
1 kneepje honing
1 handvol walnoten
Bereiding:
Verwarm de oven op 175°C. Voeg de havermout, speculaaskruiden, eieren, banaan en appelmoes toe in de keukenmachine en meng tot een deeg.
Verdeel het deeg voor de bodem over een vel bakpapier en maak een ronde pizzavorm.
Bak het deeg nu goudbruin in ca. 15 min. Laat de bodem afkoelen.
Snijd ondertussen de appels in blokjes en bak deze samen met de kaneel en honing in de pan. Hak ook de walnoten fijn.
Verdeel dan de kwark als topping over de havermoutbodem. Verdeel de appeltjes en stukjes walnoot over de pizza met kwark. Snijd de ontbijtpizza in punten en smullen maar!
Idee via Flowerfarm.
Tips: Niet alle havermout is volledig vrij van gluten omdat dit er vaak mee besmet is. Check daarom de verpakking om er zeker van te zijn dat hier geen sporen van gluten in zitten.
Met welke appel kun je het beste ontbijtpizza maken? Bij het bakken gebruik ik vaak Jonagold of Elstar, deze zijn stevig en smaakvol.