Paas cupcakes met chocolade eitjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 8 stuks Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 15 minuten
Ingrediënten:
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g suiker
100 g boter (op kamertemperatuur) (Kerrygold)
2 eieren (op kamertemperatuur)
2 el melk
Snuf zout
Botercrème en toppings:
150 g boter (Kerrygold)
150 g poedersuiker
1 el melk
1 el cacao
24 kleine paaseitjes (bijvoorbeeld van M&M)
Materialen:
Mixer
Muffin bakvorm
Muffin papiertjes
Spuitzak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel.
Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 min. door.
Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.
Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes. Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ⅔.
Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 à 25 min. gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de botercrème. Mix de boter romig in een kom. Voeg de poedersuiker, cacao en de melk toe en mix erdoor.
Vul de spuitzak met de chocolade botercrème en spuit toeven op de cupcakes.
Decoreer met wat kleine paaseitjes en sprinkles.