Paas cupcakes met chocolade eitjes

30-03-2024 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 15 minuten  Oventijd: 15 minuten

 

Ingrediënten:

100 g zelfrijzend bakmeel

100 g suiker

100 g boter (op kamertemperatuur) (Kerrygold)

2 eieren (op kamertemperatuur)

2 el melk

Snuf zout

 

Botercrème en toppings:

150 g boter (Kerrygold)

150 g poedersuiker

1 el melk

1 el cacao

24 kleine paaseitjes (bijvoorbeeld van M&M)

 

Materialen:

Mixer

Muffin bakvorm

Muffin papiertjes

Spuitzak

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Mix de boter en suiker door elkaar tot een licht geheel.

 

Mix een voor de een de eieren erdoor en mix nog eens 3 min. door.

 

Voeg dan beetje bij beetje het bakmeel, melk en zout toe en mix er kort maar krachtig doorheen.

 

Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes. Schep het hier het beslag in en vul ze ongeveer tot ⅔.

Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 à 25 min. gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.

 

Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

 

Maak ondertussen de botercrème. Mix de boter romig in een kom. Voeg de poedersuiker, cacao en de melk toe en mix erdoor.

 

Vul de spuitzak met de chocolade botercrème en spuit toeven op de cupcakes.

 

Decoreer met wat kleine paaseitjes en sprinkles.