Paaskoekjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 20 stuks Bereidingstijd: 30 minuten Oventijd: 15 minuten Wachttijd: 30 minuten
Ingrediënten:
200 g bloem
75 g suiker
1 eidooier
1 zakje vanillesuiker
125 g boter
1 el koud water
Topping:
Poedersuiker
Sprinkels
Kleurstof
Benodigdheden:
Paaskoek uitstekers
Bakplaat met bakpapier
Mixer
Bereiding:
Doe de bloem, suiker, vanillesuiker in een kom. Voeg de boter in blokjes en de eidooier toe. Mix tot een kruimelig geheel. Voeg dan de el water toe en kneed het deeg met je handen tot een stevige bal.
Is het nog erg droog, voeg dan een beetje extra water toe, is het erg plakkerig dan een beetje bloem. Wikkel het deeg in een stuk plasticfolie en leg een half uurtje in de koelkast. Als het deeg koud is dan krijg je een extra knapperig resultaat en is het makkelijker te bewerken. Verwarm de oven op 175°C.
Haal het deeg daarna uit de folie. Bebloem een ondergrond en rol het deeg uit met een deegroller. Steek er met een vormpje paasvormen uit en leg deze op een bakplaat met bakpapier. De koekjes lopen niet heel erg uit maar het is wel goed om een beetje ruimte ertussen te houden.
Schuif de bakplaat met de paaskoekjes de oven in en bak de koekjes in 15 min. goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes erop afkoelen.
Meng wat poedersuiker met een klein beetje water tot een glazuur. Meng eventueel met wat kleurstof. Besmeer de koekjes met het glazuur en bestrooi met sprinkels.
Tip: Koop bij Hema deze uitstekers in de vorm van een ei samen met die van een paashaas en een tulp.