Pepernoten rotsjes
Categorie: Hapjes en Snacks Aantal: 15 stuks Bereidingstijd: 25 minuten + 2 uur opstijven
Ingrediënten:
200 g pepernoten
200 g melkchocolade (kan ook puur of een combinatie hiervan) (Verkade)
Klontje boter
Snufje speculaaskruiden
Mini smarties
Zilveren parels (of andere decoratie)
Materialen:
Bakplaat met bakpapier
Bereiding:
Verhit de chocolade, boter en snufje speculaaskruiden in een kommetje au bain-marie (boven een pan met heet water). Als het een gladde chocoladesaus is voeg je de pepernoten toe en schep je deze erdoor tot ze allemaal goed bedekt zijn. Schep met 2 lepels hoopjes op het bakpapier (van 5 a 6 pepernoten).
Bestrooi ze direct met smarties, parels of andere versiersels. Laat de pepernoten rotsjes min. 2 uur afkoelen en opstijven. Bewaar ze daarna in een afgesloten trommel op een droge en koele plek. Ze blijven zeker nog 2 dagen lekker en krokant.