Polenta spiesjes
Categorie: Hapjes en Snacks Aantal: 16 stuks Bereidingstijd: 35 minuten Oventijd: 10 minuten
Ingrediënten:
500 ml water
60 g geraspte kaas
125 g polenta
Verse basilicumblaadjes
16 tomaatjes
Peper en zout
1 zakje mini mozzarellaballetjes
Benodigdheden:
Bakplaat met bakpapier
16 prikkers
Bereiding:
Verwarm de oven op 220°C. Breng 500 ml water met een snufje peper en zout aan de kook. Voeg de polenta toe en kook 5 min. op laag vuur. Laat de polenta daarna nog 5 min. in het water wellen met het vuur uit.
Doe de polenta in een kom en laat afkoelen. Maak je handen vochtig en maak balletjes van de polenta. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk iets plat. Maak 16 balletjes en bestrooi deze met wat kaas. Bak ze 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en laat daarna iets afkoelen.
Prik een balletjes mozzarella, basilicum blaadje, tomaatjes en een polenta rondje aan een prikker. Serveer ze op een schaal. Ze zijn zowel lauwwarm als koud lekker.