Pompoen brownies
Categorie: Bakrecepten Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten:
250 g boter
200 g pure chocolade
200 g melkchocolade
5 eieren
225 g basterdsuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g pompoenpuree* (gekocht of zelfgemaakt)
100 g roomkaas
20 g poedersuiker
1 el pumpkin spice of speculaaskruiden
Materialen:
Bakvorm (van ca. 28 x 18 of 23 x 23 cm)
Handmixer
Bereiding:
*Je kunt hiervoor pompoenpuree uit blik gebruiken of je kunt deze zelf te maken door de pompoen te koken of roosteren in de oven totdat deze gaar is en daarna te pureren met een staafmixer.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik met bakpapier.
Smelt de boter samen met de pure- en melkchocolade au bain-marie.
Klop ondertussen de eieren samen met de basterdsuiker luchtig. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade hieraan toe en meng dit door elkaar met een garde. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel dit er doorheen totdat je een geheel krijgt. Giet het beslag in de bakvorm.
Doe in een andere kom de pompoenpuree met de roomkaas, poedersuiker en pumpkin spice kruiden. Meng dit tot een glad geheel. Verdeel met een lepel het pompoenmengsel over de brownie heen en ga er met een mes doorheen om een ‘swirl’ effect te krijgen.
Zet in de oven voor 30 – 35 minuten. Controleer met een prikker of de brownies gaar zijn. Ze mogen nog smeuïg van binnen zijn.