Schwarzwalder kirsch taart

04-01-2025 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 10 personen   Bereidingstijd: 50 minuten   Oventijd: 40 minuten

 

Ingrediënten:

300 g zelfrijzend bakmeel

25 g cacaopoeder

5 eieren

200 ml zonnebloemolie

80 ml melk

360 g suiker

Een snuf zout

Boter + Om in te vetten

300 g bosvruchtenjam

1 l slagroom

30 g poedersuiker

50 g pure chocolade (fijn geraspt)

Handje frambozen

 

Optioneel:

Optioneel: Vlokken ter decoratie

 

Materialen:

Mixer

Een spuitzak

Springvorm van 26 tot 28 cm

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°C. Meng het meel, cacaopoeder en zout in een kom. Mix in een andere kom de melk, olie en suiker door elkaar. Klop daarna de eieren een voor een door de natte ingrediënten met een mixer. Spatel het natte mengsel door de droge ingrediënten. Meng totdat er geen klonters meer zijn. Vet de springvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in.

Tik een paar keer met de vorm op het aanrecht zodat eventuele lucht er uit kan. Bak de taart 40 min. in de oven. Controleer met een prikker of de binnenzijde gaar is. Laat de cake afkoelen en snijd hem daarna met een scherp groot mes doormidden.

 

Mix de slagroom met de poedersuiker (eventueel per stap) stijf. Bestrijk de opengesneden kant van de het onderste gedeelte van de taart met jam. Spuit met een spuitzak ca. 1/3 deel van de slagroom in kringen op de jam. Leg het bovenste gedeelte van de taart er op.

Bestrijk de zijkanten en de bovenzijde met slagroom en bewaar wat om nog toefjes slagroom op de taart te maken. Strijk de zijkanten en bovenzijde glad met een mes. Bestrooi de buitenzijde met wat van de chocolade rasp. Maak toefjes van slagroom bovenop de taart. Garneer met de verse frambozen.