Sinterklaas fudge

30-11-2024 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 blokjes   Bereidingstijd: 15 minuten   Afkoeltijd: 2 uur

Ingrediënten:

1 blik gecondenseerde melk (397 ml)

300 g chocolade naar keuze

Pepernoten (chocolade, schuimpjes en ander strooigoed)

 

Materiaal:

Bakvorm of ovenschaal (ca. 20 x 14 cm)

 

Bereiding:

Verwarm de gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Maak blokjes van de chocolade, voeg een voor een toe en laat langzaam smelten. Als alles goed is opgenomen giet je het mengsel in een schaal bekleed met bakpapier.

Strijk de bovenzijde recht en verdeel de pepernoten, chocolade, schuimpjes en topping er over. Let op, als de fudge nog te warm is, smelt de chocoladeversiering.

 

Laat de fudge min. 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd er daarna met een scherp mes chunks van. Bewaar de fudge in de koelkast.