Snelle broodstengels maken (grissini)
Categorie: Hapjes en Snacks Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 15 minuten
Ingrediënten:
125 g bloem
1 tl bakpoeder
Snuf zout
3 el olijfolie
10 el water
1 el sesamzaadjes of maanzaad
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe de bloem met het bakpoeder en een snufje zout in een kom. Meng door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en voeg het water en olijfolie toe.
Meng tot een deeg. Als het deeg erg droog is, dan voeg je nog een beetje extra water toe. Als het deeg erg nat en plakkerig is, dan kun je wat extra bloem toevoegen.
Verdeel het deeg in 6 stukjes. Rol ze met je hand uit tot een lange stengel.
Leg de deegstengels op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met een beetje water en bestrooi met sesam en/of maanzaad. Bak ze 15 min. in de oven licht krokant.
Tip: Voeg ook eens wat Italiaanse kruiden toe aan het deeg voor een lekkere twist.