Snelle mini lemon meringue taartjes

23-03-2024 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 6 stuks   Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten:

6 gebak bodempjes (Jos Poels)

300 ml lemon curd (kant en klaar of zelfgemaakt)

2 eiwitten

50 g suiker

 

Benodigdheden:

Crème brûlee brander

 

Bereiding:

Doe de eiwitten in een kom en voeg de suiker toe. Mix dit helemaal stijf tot er mooie pieken ontstaan en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwitschuim eruit loopt of valt.

 

Neem een gebaksbodempje en schep hier wat lemon curd op. Schep hier wat opgeklopt eiwit op. Je kunt ook met een spuitzak mooie toefjes maken.

Neem een brander en brand de pieken van het meringue schuim goudbruin.

 

Serveer de snelle mini lemon meringue taartjes direct.

 

Tip: Je kunt de lemon curd al van tevoren maken en bewaren in de koelkast of koop hem kant en klaar.

 

Maak de taartjes compleet met schuim niet meer dan 2 uur voor het serveren en zet ze niet in de koelkast maar juist op kamertemperatuur, anders wordt het schuim vochtig.

 

Bekijk hier ook mijn meringue schuimpjes recept.