Vegan Hollandse pannenkoeken met appel
Categorie: Hoofdgerechten Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
300 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
Snufje zout
1 tl kaneel
700 ml sojamelk
1 grote appel
50 g rozijnen
Plantaardige rozijnen om in te bakken
Stroop en/of poedersuiker
Benodigdheden:
Koekenpan
Beslagkom
Garde
Soeplepel
Bereiding:
Doe de tarwebloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom en meng het door elkaar.
Giet vervolgens de sojamelk erbij en meng het tot een geheel.
Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze samen met de rozijnen door het beslag heen.
Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat plantaardige boter.
Giet een soeplepel met het beslag in de pan en bak de pannenkoeken 2-3 min. per kant goudbruin. Voeg telkens wat extra boter toe aan de pan om nieuwe pannenkoeken te bakken.
Leg de pannenkoeken op een bord en leg er een ander bord bovenop om deze warm te houden. Herhaal met de rest van het beslag het bakproces en bak alle pannenkoeken tot het beslag op is.
Serveer de pannenkoeken meteen met eventueel wat stroop en/of poedersuiker.