Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
Categorie: Lunch Aantal: 8 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
300 g h.o.h. gehakt
1 ei
1 el gehaktkruiden
2 teentjes knoflook (geperst)
8 plakjes bladerdeeg
2 el paneermeel
Bereiding:
Verwarm de oven op 200°C. Meng het gehakt met de helft van het ei, gehaktkruiden, knoflook en paneermeel.
Laat de vellen bladerdeeg iets ontdooien. Verdeel het gehakt in ca. 8 gelijke delen en vorm van elk deel een soort platte worst. Leg deze op een helft van een plak bladerdeeg. Vouw de andere helft eroverheen en druk goed vast met je vingers en daarna met een vork.
Herhaal dit met de rest en leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met het overgebleven ei. Bak ze 25 a 30 min. in de oven tot ze mooi bruin en krokant zijn en controleer of het gehakt goed gaar is.
Serveer ze bijvoorbeeld met wat ketchup of mosterd.
Probeer ook eens deze vegetarische saucijzenbroodjes.