Zelfgemaakte tonijnburgers
Categorie: Hoofdgerechten Aantal: 2 stuks Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 10 minuten
Ingrediënten:
1 blikje tonijn (op zonnebloemolie)
1 eiwit
2 el paneermeel
1 tl gedroogde of verse peterselie
Lente ui
½ tl limoenrasp
2 hamburgerbroodjes
Handje rucola
½ tomaat
½ avocado
1 tl sriracha
2 el mayonaise
Peper en zout
Bereiding:
Snijd de lente-ui in dunne ringen.
Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom, voeg hier de lente ui, peterselie, limoenrasp en peper en zout naar smaak aan toe.
Meng alles en voeg dan de paneermeel of panko en het eiwit toe.
Kneed dit goed en maak er met je handen 2 burgers van.
Verhit wat olie in een pan en bak hierin de burgers goudbruin.
Vervolgens snijd je de tomaat en avocado in plakjes. Meng de mayonaise met de sriracha.
De broodjes snij je doormidden, onderop smeer je wat sriracha mayonaise en daarop leg je de rucola en de tonijnburger, hierop gaat de tomaat en avocado en eventueel nog wat extra mayonaise.