Zoete aardappelburgers met yoghurtsaus

29-01-2022 08:00

Categorie: Lunch   Aantal: 5 stuks   Bereidingstijd: 40 minuten

 

Ingrediënten:

350 g zoete aardappelen

120 g kikkererwten (uit blik)

120 g cannellini bonen (uit blik)

80 g havermout

1 rode ui

1 ei

2 el olijfolie

Snufje paprikapoeder

Snufje Italiaanse kruiden

Snufje peper en zout

Snufje cayennepeper

Snufje peterselie

Boter (om te bakken)

5 hamburgerbroodjes

Handje rucola

¼ komkommer

2 tomaten

 

Voor de yoghurtsaus:

3 el yoghurt

3 el mayonaise

Flinke scheut citroensap

Snufje peterselie

 

Benodigdheden:

Muffinbakblik

 

Bereiding:

Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Kook deze 15 min. Prak ze vervolgens samen met de kikkererwten en cannelonibonen met een

aardappelstamper tot een puree. Snijd de rode ui fijn en voeg deze met de havermout, ei, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout, cayennepeper en

peterselie toe aan het zoete aardappelmengsel. Kneed door elkaar. Vorm er vijf burgers van. Verwarm wat boter in een pan en bak de burgers op een middelhoog vuur aan beide kanten gaar.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar en zet aan de kant. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met rucola, plakjes tomaat

en komkommer, de burger en de yoghurtsaus.

 

Tip: Rooster de broodjes even in de grillpan of boven de broodrooster voordat je ze belegt. Zo worden ze lekker knapperig.