Zoete aardappelburgers met yoghurtsaus
Categorie: Lunch Aantal: 5 stuks Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
350 g zoete aardappelen
120 g kikkererwten (uit blik)
120 g cannellini bonen (uit blik)
80 g havermout
1 rode ui
1 ei
2 el olijfolie
Snufje paprikapoeder
Snufje Italiaanse kruiden
Snufje peper en zout
Snufje cayennepeper
Snufje peterselie
Boter (om te bakken)
5 hamburgerbroodjes
Handje rucola
¼ komkommer
2 tomaten
Voor de yoghurtsaus:
3 el yoghurt
3 el mayonaise
Flinke scheut citroensap
Snufje peterselie
Benodigdheden:
Muffinbakblik
Bereiding:
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Kook deze 15 min. Prak ze vervolgens samen met de kikkererwten en cannelonibonen met een
aardappelstamper tot een puree. Snijd de rode ui fijn en voeg deze met de havermout, ei, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout, cayennepeper en
peterselie toe aan het zoete aardappelmengsel. Kneed door elkaar. Vorm er vijf burgers van. Verwarm wat boter in een pan en bak de burgers op een middelhoog vuur aan beide kanten gaar.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar en zet aan de kant. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met rucola, plakjes tomaat
en komkommer, de burger en de yoghurtsaus.
Tip: Rooster de broodjes even in de grillpan of boven de broodrooster voordat je ze belegt. Zo worden ze lekker knapperig.